cursus modeltekenen

Flyer downloaden

Om naar model te tekenen heb je weinig aan theorieën of handboeken. Het is een kwestie van kijken en doen. Op een aantal vrijdagmiddagen, in de Heerenveense School, staat er een model voor je klaar om te tekenen.

Voor wie: volwassenen, zowel beginners als gevorderden.
Aantal deelnemers: minimaal vier, maximaal twaalf.

Het model:Meestal poseert een vrouw, als het lukt is er nu en dan een mannelijk model. Meestal naakt, een enkele keer gekleed of wordt het model gevraagd ‘iets’ te doen met doeken, een stok of iets dergelijks om een variatie aan houdingen te krijgen.

Verloop:Elske Schotanus zorgt dat er een model is en maakt de ruimte klaar om te kunnen tekenen. Er zijn tafels en ezels om aan te werken. Materiaal, papier en gereedschap neem je zelf mee.
Na een korte inleiding beginnen we met korte standen die je helpen snel te werken, ofwel: los te komen. Vooral de korte poses bieden je de kans in schetsen spannende houdingen vast te leggen. Na de pauze wordt het model gevraagd een langere stand in te nemen: 15 à 20 minuten staand, zittend of liggend. Zo heb je voldoende tijd om een meer uitgewerkte tekening te maken.
We sluiten af met een korte werkbespreking en natuurlijk: opruimen.

Materiaal en gereedschap: Er is courantdrukpapier en contékrijt of houtskool, dit in de prijs inbegrepen. Overige materialen om mee te werken neem je zelf mee, bijvoorbeeld:
– Schetsboek, tekenblok, losse vellen papier.
– Potlood, houtskool, contékrijt, inkt, pastelkrijt, oliepastel, acryl- of aquarelverf naar voorkeur.
– Afhankelijk van je materiaalkeus: kneedgum, puntenslijper, kwasten, blikje o.i.d. voor water.
Voor advies mbt materialen e.d. kun je terecht bij Elske Schotanus.

Data, twaalf keer op de volgende vrijdagmiddagen: 13, 20 en 27 sept, 4, 11 en 18 okt., 1, 8, 15, 22 en 29 nov., 6 dec.

Tijd 13.30-16.00

Locatie: De Heerenveense School, Minckelersstraat 11, Heerenveen

Organisatie en begeleiding: Elske Schotanus

Om je aan te melden klik op de groene button “aanmelden” op de pagina van Ateliers Majeur.

Prijs:
€ 264 voor twaalf keer, inclusief modelkosten, courantdrukpapier en houtskool/contékrijt, exclusief overige materialen en papier naar eigen keus en evt. een consumptie in het Museumcafé.

Poseren?Jong, oud, een maatje meer of minder, naakt of gekleed: we zijn op zoek naar variatie en iedereen is prachtig om te tekenen. Ook een zwaardvechter, een danser(es) of bijvoorbeeld een musicus is van harte welkom. Ben je zwanger, wil je je partner meenemen of heb je een hond die stil kan zitten: leuk! Er is een vergoeding beschikbaar. Neem contact op via de aanmeldbutton voor meer informatie.

flyer modeltekenen
flyer modeltekenen