Cursus modeltekenen Heerenveense School

Om naar model te tekenen heb je weinig aan theorieën of handboeken. Het is een kwestie van kijken en doen. Op een aantal vrijdagmiddagen en zaterdagochtenden staat in de Heerenveense School een model voor je klaar om te tekenen.

Voor wie: volwassenen, zowel beginners als gevorderden.
Aantal deelnemers: minimaal zes, maximaal tien.

Het model:Meestal poseert een vrouw, als het lukt is er nu en dan een mannelijk model. Meestal naakt, een enkele keer gekleed of wordt het model gevraagd ‘iets’ te doen met doeken, een stok of iets dergelijks om een variatie aan houdingen te krijgen.

Verloop: Elske Schotanus zorgt dat er een model is en maakt de ruimte klaar om te kunnen tekenen. Er zijn tafels en ezels om aan te werken. Materiaal, papier en gereedschap neem je zelf mee. Na een korte inleiding beginnen we met korte standen die je helpen los te komen. Korte poses bieden je de kans spannende houdingen in schetsen vast te leggen. Na de pauze wordt het model gevraagd een langere stand in te nemen: 15 à 20 minuten staand, zittend of liggend. Zo heb je voldoende tijd om een meer uitgewerkte tekening te maken.
Er zijn oefeningen en tips en tijdens het werken krijg je (zo nodig) feedback. We sluiten af met een korte werkbespreking en natuurlijk: opruimen.

Materiaal en gereedschap: Er is kasakapapier en contékrijt of houtskool, dit in de prijs inbegrepen. Overige materialen om mee te werken neem je zelf mee, bijvoorbeeld:
– Schetsboek, tekenblok, losse vellen papier.
– Potlood, inkt, pastelkrijt, oliepastel, acryl- of aquarelverf naar voorkeur.
– Afhankelijk van je materiaalkeus: kneedgum, puntenslijper, kwasten, blikje o.i.d. voor water

Cursussen worden gegeven op vrijdagmiddag 13.30-16.00 en zaterdagochtend 10.00-12.30. Voor data, prijsinformatie en aanmelden klik hier.

Locatie: De Heerenveense School, Minckelersstraat 11, Heerenveen

Poseren? Op dit moment zijn er voldoende modellen. Jong, oud, een maatje meer of minder, naakt of gekleed: er is variatie en iedereen is prachtig om te tekenen. Een zwaardvechter, een danser(es) of bijvoorbeeld een musicus zou van harte welkom zijn. Ben je zwanger of neem je een hond mee die stil kan zitten? Ook dan kun je je nog aanmelden. Er is een vergoeding beschikbaar.

Flyer downloaden

flyer modeltekenen
flyer modeltekenen